štvrtok 6. júna 2019

Domigrované je!

Svoju migráciu zo zahnívajúceho sveta zvaného Blog.cz do sveta Blogspotu –ktorý dúfajme bude ešte dlho nažive- som avizoval už v októbri minulého roka. Avšak migrácia počas ďalších mesiacov nebola úplne dokončená, keďže som sa niekoľko mesiacov medzitým venoval iným záujmom. Majster Meliško by si na tom zgustol výkrikom: „Už OD OKTÓBRA nevie migráciu spraviť!“

Čitatelia síce mohli čítať moje zverejnené staršie články a sotva by si všimli s nimi nejaké problémy. Avšak situácia sa javila inak v administrácií, respektíve redakčnom systéme, kde sa nachádzala „natvrdo“ nastavená farba písma na bielo, chýbajúce linky, odstavce a podobné problémy. Najprv som to neriešil, keďže aj na Blog-u.cz som mal niektoré články v administrácií rozbité. Avšak tu som prišiel na to, ako sa dá kompletne formátovanie napraviť. Potreboval som teda vykonať druhú, hlbšiu kontrolu ktorá zabrala mnoho času, keďže sa jednalo o vyše 120 príspevkov... Tá bola práve dokončená. Ak by sa však situácia opakovala a Blogspot pozastavil svoje služby, pravdepodobne by som prechod inde už riešil inak – nahraním starších článkov vo forme súboru pre stiahnutie a zverejnením online iba pre tie najdôležitejšie / aktuálnejšie z nich. Chápem, že neskúsiť žiaden prenosový skript bolo pravdepodobne veľkou chybou. No aj po jeho použití by bolo potrebné výsledky kontrolovať, manuálne nahrávať obrázky atď., teda neviem, akú časť snahy by vlastne ušetril.

Behom migrácie sa v zákulisí stali aj úsmevné situácie. Napríklad musíme Blogspotu odpustiť obrovský omyl zapríčinený jeho jazykovou bariérou.


Tiež som vďaka starému blogu zistil, že by si čitatelia mohli vziať príklad zo spambotov a nejakým spôsobom sa odvďačiť za články, ktoré sa im páčili. :)


To je z mojej strany všetko. Z vašej strany už očakávam... „porno fotky vašich bývaliek“? :-) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Komentáre sa objavia po schválení moderátorom.