sobota 1. apríla 2017

Vtipy 10

Uplynul už viac ako rok, odkedy som naposledy zverejnil príspevok so sériou vtipov. A tak pravidelní čitatelia čakali dlho-predlho, skoro ako Šípková Ruženka na návštevníka, ktorý by ju už konečne aj pobozkal... Vrhnime sa teda na to! (Na tie vtipy.)

Už dávnejšie som sa v diskusnej skupine Zřídla (ktorá je už uzavretá) opýtal: „Čo by ste si pomysleli o mladom človeku nosiacom na krku SÚČASNE kríž aj baphomet?“
Odpovedal mi Vladislav Rajchert : „Tož je asi templář, ne?“
Táto odpoveď bola trefná, keďže templárom sa vážne pripisovalo poznanie baphometa. Aj keby šlo len o dezinformáciu, odpoveď ma pobavila.
/
/
/
Vždy si rád spomeniem na princíp z filmu Kto hulí, ten umí. Ide len o podpriemernú komédiu z roku 2001, no základ príbehu je pomerne úsmevný a dal sa využiť aj lepšie. Je veľkým problémom, že po polovici filmu začína byť dej nejasný a nespracovaný.  
Jeden z gangsterských húličov, Ivory, sľúbi svoju lojalitu až za hrob kamarátovi Silasovi, ktorý je niečím ako marihuanovým alchymistom. A veľmi skoro dostane Ivory príležitosť tento sľub splniť, pretože začne horieť, vypadne z okna a prejde ho autobus. Jeho pozostatky sú spopolnené. Popol z jeho tela potom Silas použije ako hlinu na zasadenie marihuany. Aj taký býva kolobeh života. Neskôr sa Silas zoznámi s novým parťákom, Jamalom a v aute otestujú „matroš“ – avšak Jamal uvidí kamaráta na zadnom sedadle, aj keď tam nikto nemá sedieť. Vysvitne, že ide o ducha Ivoryho, ktorý prišiel zo záhrobia kvôli Silasovi, aby mu pomohol v štúdiu. Tiež mu vysvetlí, že ho vidia iba ľudia ktorí sa nadýchali dymu. (Asi by sa to páčilo Aghóriom, ktorí majú zavedené iné normy na vnútorné a vonkajšie požívanie nebohých.)
Parťáci tak začnú využívať ducha na získavanie odpovedí, aby uspeli na skúškach Harvardskej univerzity. Ivory sa môže dokonca radiť s inými mŕtvymi, aby prinášal správne informácie. Spočiatku to funguje dobre, no zásoby rastlinky nie sú nekonečné a tak si treba Ivoryho šetriť iba na skúšky. Školský strážnik im však v neprítomnosti prezrie izbu a rastlinku vezme. Aké to asi je, keď vám kamaráta v rastlinnej inkarnácií ukradnú a s prehodenou prikrývkou vydávajú za dieťa? Parťáci teda musia improvizovať a snažia sa na cintoríne nájsť „múdru mŕtvolu“, aby získavali odpovede z iného zdroja.
Na koniec filmu sa deje školská párty a Silas realizuje experiment: vhodí do ohňa sérum pravdy z vyšľachtenej rastliny, aby dym všetkých prítomných omámil a aby aj oni zažili kontakt s duchmi. Ide o vedecký objav, navyše vízia posmrtného života je tu celkom pozitívna. Jediný, kto sa proti tomu všetkému búri je dekan, ktorý tu funguje ako stelesnenie úzkoprsého a spiatočníckeho prístupu.

 
/
/
/
Začul som niečo o tom, že vynaliezaví jedinci túžia po inverznom poltergeistovi, ktorý by mal v popise práce upratovať všetok ich neporiadok. Hovorí sa, že geniálni ľudia majú často chaos vo veciach a muselo to vážne chcieť štipku kreativity, vymyslieť inverzného poltergeista. Keby malo tú štipku kreativity isté incestné dieťa s pretočenými kolennými kĺbmi, mohlo sa presláviť cosplayovaním Protossov. 
/
/
/
Pozrime si ešte prevzaté vtipy o Chuckovi Norrisovi idúce obskúrnym smerom:
Chuck Norris ako 6-ročný zneužíval kňaza.
Chuck Norris sa zjavil Panne Márii.
Chuck Norris uniesol mimozemšťanov.
Chuck Norris si na krúžku salámy dokáže prehrať celú zabíjačku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Komentáre sa objavia po schválení moderátorom.