štvrtok 24. decembra 2015

Vtipy 9 (Deväť!)

Dnešok je Ten deň – najsviatočnejší v roku. Deň, v ktorom všetci nevidiaci kašlú na pôst, pretože by ajtak nevideli zlaté prasiatko. Dúfam, že nádielka pod Vašimi stromčekmi bola pre každého bohatá a že si nenecháte sviatky skaziť nekonečnými správami o Schrödingerových utečencoch. Šťastné a veselé Vianoce, Saturnálie, čokoľvek! Aby som prispel svojou kvapkou, zverejňujem opäť niekoľko úsmevných úvah a situácií zo života. Dúfam, že Vás pobavia!

Executorova definícia problému s aktualizáciou obskúrnych magických rekvizít
Vezmime si grimoárové poňatie mágie, často vyžadujúce predmety zvláštneho charakteru. Aby sme neboli príliš málo, ani príliš mnoho obskúrni, povedzme, že mág potrebuje nechty panny.
Problém, ktorý tu vzniká je nasledovný: Dokedy budú nechty panny nechtami panny? Stačí ich odobrať panne a ostanú v tejto podstate natrvalo, alebo sa ich status automaticky aktualizuje spolu so statusom niekdajšej majiteľky a s jej strateným venčekom teda prídu o svoju podstatu a magickú použiteľnosť?
Nie som si vedomý toho, že by niekto predo mnou definoval túto zapeklistú otázku. Odpovede by mohli byť rôznorodé a vtipné. Nakoniec by sme zrejme skončili so zistením, že záleží od paradigmy magika, či považuje éterické/symbolické/iné spojenie nechtov s osobou za prerušené od momentu odobrania, alebo za stále aktívne.
/
/
/
Zo života
Počas príjemného stretnutia s F. som sa jej opýtal:
E: „Ako si sa dostala k black metalu?“
F: „Cez birmovanecké stretko.“
Hoci šlo len o prvé stretnutie s týmto subžánrom, odpoveď to bola veru nečakaná. :)
/
/
/
Vtipný bol aj Valdyr, keď mu na dvere klopali jehovisti, muž a mladá, atraktívna žena.
Jehovisti: „Môžeme dnu?“
Valdyr: „Ona môže.“
Žiaľ, túto ponuku neprijali. :(
/
/
/
Spomínam si, ako som raz bol takmer vybraný za krstného otca pre isté dieťa... Ehm, vyvoláva to otázku: Nechcelo by to skôr niekoho, kto sa sám považuje za kresťana? :D
/
/
/
V obrázku si prídu na svoje naši pohanskí priatelia. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Komentáre sa objavia po schválení moderátorom.