utorok 1. januára 2019

Príhovor 2019

Vitajte na mojom blogu... v poradí druhom blogu!

Mojou úlohou v tomto príhovore je vysvetliť zmeny, ktorými prechádza moja tvorba a tiež zmenu miesta pôsobnosti.
Akokoľvek nenáročným a nesťažujúcim sa užívateľom služby Blog.cz som bol, dlhodobo trvajúce problémy sa nedali prehliadať. 20. októbra 2018 už došla trpezlivosť aj mne, presnejšie to bolo kvôli neznesiteľným reklamám, ktoré boli vynútenou „protihodnoutou“ za inováciu systému. Nakoľko sa na tamojšie blogy dalo pozerať jedine s nainštalovaným Adblockom, rozhodol som sa zdvihnúť kotvy a presunúť svoje pôsobisko na inú službu. Zdá sa, že sa tak skončilo 8-ročné pôsobenie na Blog.cz. Miesto na Blogspote som už mal zarezervované. Keď som zistil, že nastavovanie vzhľadu Blogspotu je prijateľné, posilnilo to môj záujem. A Blogspot úplne vyhral, keď som zistil, že je možné pridávať články ku uplynulým dátumom z minulosti. Práve vďaka tomuto som svoje práce kopíroval tak, aby aj na novom mieste pôsobili rovnako autenticky, ako na pôvodnom. Áno, chcem tu mať všetko – aj tých niekoľko zatiaľ nesplnených autorských sľubov, aj tie prvé, trápne pokusy o okultné vtipy. Patria ku histórii mojej tvorby a tak dúfam, že ich poctivé zaradenie sem nebude chápané ako chyba.
Priznávam, že v momente, keď píšem tento príhovor, ešte stále nie je plne dokončená moja migrácia – ostáva toho ešte mnoho na kontrolu. Toľko ku uplynulej zmene.

K plánovanej budúcnosti je toho menej na vyjadrenie. Hoci sa písania ako záľuby nechcem vzdať a ani nevzdávam, v tomto momente sa dajú s určitosťou očakávať len články o knihách, či už recenzie alebo informačné „výťahy“. Na úvahu stojacu „na vlastných nohách“ mi zatiaľ akosi nevyšli myšlienky a tak nezávislú tvorbu odkladám. Hovorím, že je to k mojej ľútosti. Ak teda zblúdilí návštevníci internetu nájdu toto miesto, snáď mi budú trochu aj držať palce, aby som sa k tým „stand-alone“ textom úspešne dopracoval čo najskôr a aby moja intenzita prispievania neklesla pod 10 príspevkov za rok.

Ďakujem za návštevu a tě péro! (Vraj ide o spisovateľský pozdrav a nie niečo s penisom. Nuž, škoda toho.) 
Executor

7 komentárov:

  1. držím palce v presúvaní ;) mne sa to po roku sčasti podarilo :D je to veľa roboty, ktorá najprv nadchne a po pár článkoch znudí... pravidelná sínusoida
    a čakám na viac článkov.. teda v roku 2019 aspoň 11 kusov :P
    -DNA-

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za koment, potešil. :) Len mi o ňom neprišla notifikácie emailom, čiže asi musím niečo prestaviť, aby som nechcene neignoroval ľudí.
      E.

      Odstrániť
  2. Oh, veľa šťastia s presúvaním, je to podľa mňa jeden z najnepríjemnejších procesov, čo sa týka blogovania, ak nie najnepríjemnejší. A prosím, píš viac článkov o knihách, je zaujímavé čítať o novej perspektíve ľudí na dané dielo :)
    Veľa šťastia!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za podporu. :) Nezvykol som až tak písať o beletrii a ak aj áno, tak väčšinou o weird fiction, čo neviem či je zrovna Tvoj žáner. Ale tak dobre, nebudem sa knižným článkom vyhýbať, len o odbornej literatúre sa mi píše náročnejšie a pomalšie.

      Odstrániť
  3. Vidím, že nie som jediná, kto to tak má s komentármi. Ak na niečo prídeš tak nemusíš byť skúpy na slovo. :-P
    Btw, pekný príhovor. Ono po čase každému asi dojde trpezlivosť s tými barbarskými reklamami. Najlepšie keď sú tie reklamy ešte aj off topic. A kto vie odkiaľ. Tie google adds aspoň vieš vypnúť kým tie v článku... Žiaľ ja ešte stále čakám na zázrak. :-D
    Každopádne nech sa darí a prajem kopec tvorivej múzy.
    Hmh, spisovateľský pozdrav. Čo už.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. :) Zatiaľ viem toľko, že v sekcii komentáre sa ľahko dajú rozpoznať nové komenty, ale na to si samozrejme potrebuješ pamätať, aké boli tie staré... je tam ale aj meno komentujúceho.

      Odstrániť
    2. Nuž dúfala som, že v tom bude aj niečo čo mi uniklo. :-D

      Odstrániť

Komentáre sa objavia po schválení moderátorom.