štvrtok 15. januára 2015

(Cynický) Návod na vzťahy pre mužov

alebo Ako sa s pokojným svedomím prepraco(vá)vať ku svojmu šťastiu... znova a znova.

***
Nasledovný text je popisom situácie vo svete vzťahov tak, ako ju zo svojej perspektívy vidím prebiehať v okolí. Názorovo ho nezastávam – naopak, ide o paródiu morálky a hyenizmus. Preto, vážené čitateľky, prípadné nadávky a facky smerujte svojim bývalým, súčasným, či budúcim partnerom. Najlepšie aj sebe, ak sa z chýb svojich zlých úsudkov neviete poučiť.

***
Táto stručná príručka, zložená z niekoľkých bodov, je len minimalistickým zhrnutím praxe dvorenia sa, pričom každý správny balič jej obsah intuitívne a veľmi rýchlo odhalí aj sám. Píšem ju teda len „pre istotu“ – ak by niekto mal problém svoje myšlienkové pochody vyjadriť, alebo sa chcel dozvedieť pár štatistických informácií a kuriozít.

1. Základné pravidlo Hry. Umelo sa ukazujte v tom najlepšom možnom svetle. Toto je naša dogma. V úvode dvorenia sa predsa nemôžete ženy sklamať pravdou. Uvažujte, spolucítiaci. Ste predsa vo svete dospelých. Ako môžete povedať žene pravdu skôr, ako dostanete, čo chcete? Nikde sa predsa nepíše, že ako rovnocenné bytosti a polovičné súčasti potencionálneho vzťahu majú právo vás poznať vo vašej pravej podobe, aby sa vedeli rozhodnúť správne, či s vami chcú mať niečo spoločné. V Hre na počiatočné skrývanie chýb drží svetový rekord istý F.R., ktorý svoje chyby takto dokázal skrývať 11 rokov, a to od roku 1986. Potom ich na svoju vyvolenú vyvalil všetky naraz, čím jej spôsobil ťažký infarkt. Ak chcete nasledovať príklad spomenutého rekordéra, už viete, ako na to. Najprv buďte dokonalí, aby ste sa mohli neskôr vyfarbiť reálnymi kolórami. V momente, keď ukážete, aký ste hajzli, odporúčame používať skrytú kameru na zaznamenanie výrazu (ex)partnerky, aby ste si aj opakovane mohli púšťať video s výrazom jej tváre. Tí najlepší z nás majú takýchto záberov stovky a premietajú si ich v nostalgických náladách vo V.I.P. kluboch.
Svet nás stále opakovane učí veľkému tajomstvu úspechu: Nemusíte mať dobré srdce, stačí ak ho predstierate. Nemusíte mať osobné kvality, stačí, ak o ich existencii dokážete presvedčiť milé dámy. Predstieranie je dokonca v praxi žiadanejšie, aj praktickejšie. Na úrovni reči tela ho ženy vedia istým spôsobom zistiť a zaznamenať - no to vôbec nie je prekážka! Exkluzívne informácie od našich bratov, psychoterapeutov a psychológov dokazujú, že vďaka podvedomej potrebe žien byť zranené a zradené sú vaše šance na vzťah o 68-79% vyššie! Dámy teda veľmi rady skočia na nositeľa pomyslených hodnôt, veď to dá menej práce, ako si tieto hodnoty pomaly preverovať. Ktorej by sa to chcelo, keď už má ilúziu lásky na dohľad? Presviedčajte ich, že zrelosť a pripravenosť je v presvedčení, že sa tentoraz nemýlia, nie v počítaní s tým, že sa môžu mýliť.

2. Hovorte veľa, obzvlášť v spoločnosti. Čím viac hovoríte, tým budete pôsobiť sebavedomejšie. Nikoho nenapadne, že ak veľa hovoríte o sebe, môže to znamenať, že sa zaujímate iba o seba. A taktiež je dôležité nepustiť k slovu iných mužov, aby náhodou nepovedali niečo rozumnejšie, ako vy. Preto zaberte voľnú plochu, teritórium, pokým sa dá. Nezabudnite na cenu humoru – humor je tmelom, ktorý spája ľudí. Humor je plášťom, ktorý môže zakryť absenciu hlbších myšlienok. Humor je ten najznámejší a najotrepanejší spôsob, ako zaujať dámu tak, až sa z vás takmer poserie. Nakoľko ich slabé dušičky nedokážu niesť tiahu sveta, potrebujú všetko nadľahčovať. Využite to vo svoj prospech!

3. Sila citov. Už od začiatku musíte presviedčať ženy o tom, ako vám na nich záleží - hoci ich ešte ani poriadne nepoznáte. Verte, že tento (ne)logický paradox im skutočne nenasadí chrobáka do hlavy. Vlastne je vhodné presviedčať ich o tom, že vám vždy záleží na všetkom živom. My, chlapi sme predsa za každých okolností empatickí, emotívni, plní podpory, súcitu... a podobných sračiek. Je o nás predsa všeobecne známe, že nás ovládajú hrejivé pocity oveľa viac, ako chladný rozum! Brnkajte na tie správne struny, spolucítiaci.

4. Uvedomte si: Ženy nehľadajú rovnocenných partnerov. Ony hľadajú nápravcov svojho porušeného sebavedomia. Kaleráby vládnu svetu. Preto môže s veľkou pravdepodobnosťou uspieť aj prvý nagélovaný blbec, ktorý sa dámu pokúsi zbaliť – a to môžeš byť aj Ty, milý čitateľ.
Nepodceňujte čaro „dôležitosti“ – až 94,7% zástupkýň nežného pohlavia sa nechá nachytať na zvýrazňovanie a pritakávanie k ich výnimočnosti a jedinečnosti. Každú, o ktorú sa snažíte preto smelo informujte o tom, akú má pre vás hodnotu - a čo pre len vás, pre celý svet! Túžba byť jedinečnou je vlastná každej ľudskej bytosti, túžba po výnimočnosti je tá najbežnejšia. A je zároveň povrázkom, za ktorý môžete potiahnuť veľmi efektívne. Nesnažte sa vyliečiť ich natrvalo. Pokým ich budete chrániť pred strachmi a komplexmi, ktoré v nich driemu, budete v ich očiach ako hrdina, ktorý len pre nich zabíja sedemhlavého draka každý deň. Nestarajte sa, čo s nimi bude potom, až váš vzťah skončí. Možno by sa dali vyliečiť a posilniť, ale to nie je vaša starosť. Pravdepodobne sa na to podujme nejaký poctivec, t.j. niekto, kým v najbližšej dobe pohrdnú, už len kvôli spomienke na vás. V každom prípade, vy už v tom čase budete míňať energiu príjemnejším spôsobom/spôsobmi s inou/inými.

5. Nanucujte sa ženám aj vtedy, pokiaľ sú čerstvo po rozchode. Iba idiot by predsa rešpektoval ich emocionálny stav/citové rozpoloženie. Musíte dať jasne najavo svoju mužskú silu - tým, že budete ignorovať ich trápenia. Takisto sa nanucujte zadaným kvetinkám, veď klin sa klinom vybíja nielen v kutilských prácach. V poslednej dobe sa do módy vracia klasický trend „zaľúbiť sa“ - samozrejme vopred, podľa plánu a potom s tým vašu ctenú citovo vydierať. Tak neváhajte, rytiermi v jasnej zbroji môžete byť aj vy, nikto nebude hľadieť na to, koľkoročný vzťah predtým rozložíte... snáď len dotyčný úbožiak. Hovorím, buďte hrdinami. Buďte tým, ktorý má stále nádej, tým ktorý verí v dobro, ktorý dobro nespochybňuje. Každé uvažovanie je vám zbytočné a narúša to dojem z vašej persóny. Huh, v mladosti som si sám myslel, že skutočne dobrým človekom je niekto, kto ostal „dobrým“, aj keď vôbec nemusel. Myslel som si, že skutočne mocný je niekto, kto dokáže pokračovať v ceste, aj keď sa mu už všetka nádej minula. Časom som samozrejme od podobných idealistických kravín upustil.
Pamätajte, my píšeme históriu, pretože sme tí väčší hajzli... pardon, víťazi. Hlavne, že náš 55-90%-tný interest v podobe sexuálnych radovánok bude uspokojený.

6. Plaťte. Plaťte za ňu v reštauráciách, kinách, divadlách, všade, kde spolu pôjdete. (O takzvanom „vstupnom“ si ešte pohovoríme.) Čím viac budete za ženu platiť, tým vás bude mať radšej. Kupujte jej darčeky. Veľa darčekov. Najlepšie bude, ak budete nakupovať spolu s ňou. Nové a nové predmety im akousi záhadnou silou pomáhajú zvládať ťažkosti života. Choďte na spoločenské podujatie, výstavy, do múzeí, choďte všade, kde sa dá. A tvárte sa, že vás to zaujíma. Milostivá bude unesená spokojnosťou s vašou „univerzálnou rozhľadenosťou“ a o to skôr rozkročí nohy ku vašej spokojnosti.
Nezanedbajte novšie, experimentálne oblasti praxe, medzi ktoré patrí napríklad podprahová reklama. Určite ste si už zvykli uľahčovať dámam každodenné starosti, byť k nim presladene milý a nehovoriť im pravdu do očí. Na toto pozor, nesmiete dať na sebe poznať, že vašou motiváciou je, že ich nepovažujete za rovnocenné. Vráťme sa však ku spomínanej „univerzálnej rozhľadenosti“. V rámci nej odporúčam oboznámiť sa raz za čas s nejakým filozofickým dielom, alebo aspoň jeho útržkom a náležite na to upozorňovať. Nebuďte ako odborníci na dané oblasti, ktorí sa im venujú každodenne a tak ich prestali považovať za niečo úžasné a vzrušujúce. S každou novou vedomosťou sa pochváľte a predvádzajte!

7. Dovoľte mi vysvetliť hádam ten najdôležitejší aspekt, a to: Ako správne chápať sex vo vzťahoch a mimo nich. Príležitostný sex je nanajvýš neprípustný a odsúdeniahodný, spoločnosť neakceptuje, čo zo slobodnej vôle zúčastnení robia. Skutočný hnus! Spoločnosť odobruje jedine sex v partnerstve, ktorý je tým pravým orechovým. Nezáleží na tom, či partnerstvo je šťastné, či by existovalo bez sexu, či bolo založené na pravde a v pravde udržiavané. Tieto bludy nikdy nepatrili do spoločenskej diskusie. Preboha, morálka predsa musí byť! A čím iným je morálka zaistená, ako oficiálnou nálepkou vzťahu? Bez nej by bol vo svete chaos, preto každý prvotriedny pokryt... ehm, partner si dá záležať, aby bolo všetko v súlade so spoločenskou mienkou, dobrými mravmi a požehnaní vyšších síl - na čo je daná nálepka vzťahu stvorená. Keď teda oficiálne všetko sedí v súlade s normami, hor sa užívať si. Jednoducho teda dotlačte objekt vašej túžby ku vzťahu, chvíľu čakajte a potom si s robte čokoľvek čo chcete, dokonca s požehnaním spoločnosti. Len nehovorte vašim tešiteľkám ako to funguje, vyvádzali by ako zmyslov zbavené. Nič to ale na pravdivosti tohto správania sa nemení. Ak je vyvádzanie žiadaným efektom, ktorý chcete dosiahnuť, nezabudnite predtým naskočiť do sedla. Takto sa teda randí, účel svätí prostriedky. Keď vás prvá tešiteľka omrzí, vystriedajte ju za inú. Opakujem, nezabudnite na posvätnú inštitúciu „vzťahu“! Keď už nemáme dosť guráže na to, povedať rovno, o čo nám ide, tak radšej v procese získavania benefitov zraňme city týchto nepochopených (a často aj nepochopiteľných) bytostí.

8. Choďte za ženou všade, nespustite ju z očí. Až 72,1% z nich to považuje za milé. Proti tejto rade bolo vznesených niekoľko námietok, vraj je takéto „doliezanie“ proti mužskej „dôstojnosti“ a „sebaúcte“. Kvôli priveľkému výskytu cudzích výrazov, ktoré som v živote nezazrel, neviem na tieto námietky reagovať.

9. Naučte sa dámy hodnotiť pomocou multiklitor... ehm, multikriteriálneho rozhodovania. Poslúži vám to k lepšiemu rozhodovaniu sa kam investovať energiu, ak máte na obzore viac potencionálnych tešiteliek. V praxi máte len málokedy dostupné informácie o dostupnosti cieľa, preto je potrebné túto metódu kombinovať s heuristikou. Opäť však na sebe nesmiete dať poznať, že uznávate existenciu „tried“, ani to, že práve premýšľate o hodnote danej ženy pre vás. 

Po správne nacvičenom hereckom výkone pozostávajúcom z kombinovaní tu spísaných bodov sa nemusíte obávať konkurencie, tá sa od číreho znechutenia odstráni aj sama. Niekedy na čas, niekedy natrvalo.

Na záver sa zasmejme na Ocenení ženského úsudku za minulý rok. Túto tajnú cenu získala istá J.M. z Mexika, ktorá si myslela, že podvádza svojho muža so 16 mužmi z dediny. Pravda však bola úplne iná. Bol to v skutočnosti jej muž, kto za ňou posielal svojich kamarátov, ktorých nepoznala. Jej neukojiteľný chtíč bol pre manžela nezvládnuteľný a tak po informovaní kamarátov od nich vyberal drobné poplatky za použitie svojej ženy. Dokonca sám tieto poplatky priliehavo označil ako „vstupné“. Vyriešil tak problém so získavaním mincí na krčmové posedenia, ktoré mu jeho nymfomanická manželka nechcela dopriať.

***

Namietajú hádam vážení čitatelia a čitateľky, že je tento text odporný a cynický? To, čo som opísal, je prevažne odpozorované z vašich životov. Všetky tie klamstvá a podvody, aké som tu spomenul, sú pravdepodobne len zlomkom z toho, čo podliaci sveta poznajú a (dookola!!) úspešne používajú. Ak ste sa náhodou pôsobením textu urazili, stojí za zamyslenie, či svoje životy nežijete podobne.

Technická poznámka prvá. Teraz vážne mienená rada, ktorá vám bude skoro na nič. Nedávno som zistil, že ženská pasivita je dvojsečná zbraň. Výborne funguje v prípade, že sa o vás zaujíma žena, o ktorú nemáte záujem a nechcete jej to povedať priamo. Stačí byť pasívny, prípadne hrať sa na nechápavého blbca a pokiaľ nie je dotieravá -čo nie je skoro žiadna-, máte rýchlo po starosti.

Technická poznámka druhá. Dajme si rečnícku otázku: Ktorý kohút na smetisku je aspoň o niečo lepší ako iní? Do množiny odpovedí sa dajú zaradiť napríklad:
a) Žiaden.
b) Ukáže čas.
c) Pravda je funkciou času.
d) Ukáže kritérium najmenšej špiny.
e) Ukáže kritérium dobrovoľného odhalenia špiny.

Technická poznámka tretia. „Triedy“ samozrejme neexistujú... ale kúzlo je v tom, že sa nimi riadi skoro každý. Ja mám tiež svoju predstavu o partnerke a aj keby som chcel, nemôžem pravdivo pripustiť, že by pre mňa mali rôzne ženy rovnakú hodnotu. Hmm, s tým multikriteriálnym rozhodovaním by to šlo... Ak nechceme byť hajzli, skúsme si aspoň z času na čas predstaviť, aký obrovský potenciál môže driemať v niekom, kto sa nám nepáči v tomto momente. Nezabudnime si predstaviť, aká deformácia a úpadok sa môže ukrývať v niekom, kto sa nám práve páči. A hlavne, nestotožňujme nezáujem s opovrhovaním!!!

Technická poznámka štvrtá. Čo dosahujem tým, že píšem tento text a vlastne poukazujem na svoju „neschopnosť“? Vypustenie svojho rozhorčenia a úľavu vo všetkých srdcových komorách. Uráža ma presadenie sa podliakov a idiotov prezentačných kvalít na úkor niekoho serióznejšieho. Zdá sa, že moje váženie si myšlienok viac ako humoru (hoci čierneho) je skoro nezlúčiteľné s vonkajšími podmienkami sveta. Aj my muži sme ľudia, zabávame sa, keď na to máme náladu. Nasilu to nejde, nie sme automaty na vtipy!

Technická poznámka piata. V tomto texte som zanedbal fakt, že ľudia sú v spoločnosti otvorenejší a obzvlášť to platí pre zamilovaných, ktorí sa dívajú na svet srdečnejšie. Následkom toho je, že ich zaujme aj niečo, čomu by inak nevenovali pozornosť. Toľko teda k „univerzálnej rozhľadenosti“ z iného uhla pohľadu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Komentáre sa objavia po schválení moderátorom.