streda 22. júla 2015

Rozhovor s arrivistom

Tento rozhovor prednesie informácie o arrivizme, teda schopnosti práce s osobnou energiou, ktorá býva niekedy dedičná. Na moje otázky odpovedá Valdyr, ktorý túto schopnosť v sebe tiež objavil už v detstve. Rozhovor vznikol ako moja snaha aspoň trocha zjednotiť informácie, o ktorých som sa s Valdyrom rozprával v širšom časovom horizonte. Šlo skôr o výmenu série otázok a odpovedí, než o bežný rozhovor prebiehajúci vždy po krokoch - jednej otázke a odpovedi. Odpovede som sa snažil zoradiť podľa súvislostí medzi témami, nie chronologicky.

***
Executor: Ako definujeme arrivizmus? Aké je jeho historické pozadie?
Valdyr: Arrivizmus je veľmi ľahko definovateľný. Je to magický smer zaoberajúci sa, ako názov napovedá, samotnou bytosťou mága, využíva osobnú energiu (preto ju často dopĺňajú kradnutím energie iným živým bytostiam). Arrivista ako taký by sa v konečnom dôsledku mal stať majstrom práce s osobnou energiou, svojou i cudzou. No dnes to tak nebýva a obvykle sa arrivisti uchyľujú len k nižším formám ako spomínané kradnutie. No arrivizmus môže byť naozaj vysoká forma práce s energiou až na astrálnej úrovni. Dnes je tento smer takmer mŕtvy. V minulosti bol veľmi rozšírený. V stredoveku považovaný za jedno z najtemnejších odvetví mágie. A považovaný za súčasť satanizmu, "čiernych omší" a podobne. Pri skúmaní jeho histórie som sa musel veľakrát opierať o knihy, ktoré písali "víťazi", teda od katolíckych fanatikov cez magických učiteľov, ktorí bojovali proti arrivistom až po inkvizítorov z doby renesancie, osvietenstva (od ktorých som nenašiel takmer jednu súvislú knihu, len jednotlivé články z kníh, ktoré je dnes nemožné zohnať, ak človek nie je člen vatikánskej stráže zakázanej knižnice). Celkovo skúmanie histórie arrivizmu je zložité, a vyžaduje si skúmanie plno iných smerov, od Egyptských božstiev cez stredoveký "naivný" satanizmus až po nacizmus. Tu sa stopa tratí v neznáme a nastupuje doba "vampyrov" stratenej generácie arrivistov, ktorí nemajú smer a snažia sa nájsť zmysel svojho života v skupinách, ktoré sa nazývajú "vampyr" teda sa považujú za akýchsi dnešných upírov, čo je obvykle dosť pózerské a samozrejme nepresné.

Executor: Čo si naštudoval o takzvanej striebornej mágii?
Valdyr: Strieborná mágia... o nej vieme málo... vieme len to, že za stredoveku sa jej najviac báli a považovali ju za najtemnejšie odvetvie mágie, celý tento dojem vznikol z toho, že rituály sa robili prevažne počas noci, za splnu a podobne... využíva najmä silu mesiaca, jeho vplyv na život a vplyv aj iných vesmírnych telies... práve preto sa rituály prevádzali za noci... ľahšie sa na tieto telesá a ich silu sústredilo... no nemalo to nič spoločné s temnými silami. Strieborní mágovia boli prevažne samotári a o ľudí sa nestarali, maximálne im pomáhali bylinkami, ktoré zbierali za noci... za stredoveku ich bolo plno upálených... zvyšky poznatkov zo striebornej mágie ostali vo folklóre ako povery v pozmenenej forme, ale aj ako súčasť iných odvetví mágie... alebo skôr ako základ týchto odvetví od ktorého sa odrážalo... Prvé zmienky o nej pochádzajú z Egypta... kde sa spomína kult Ra (slnko) a kult jeho menej slávneho brata Anubisa (mesiac). Každý boh mal svoje chrámy a práve kňazi Anubisa skúmali striebornú mágiu... cez deň spali a v noci pracovali... na slávnostiach sa odievali do postriebrených rúch alebo sa maľovali na strieborno... Údajne spísali knihu mŕtvych... o ktorej sa navravelo mnoho, ale málo z toho bude pravda... tak isto ako kultisti Ra spísali knihu života... Jedna z teórií vzniku a dôvodu dedenia arrivizmu je, že práve kult Anubisa chcel vytvoriť armádu nemysliacich tvorov slepo oddaných stvoriteľovi anubitov.. alebo po európsky vlkodlakov... na polovicu človeka na polovicu zvieraťa... tieto tvory mali prirodzene využívať svoju energiu na magické úkony a tak nepotrebovali žiadny iný zdroj energie ako bežný mág. Lenže sa im to nepodarilo a otrokov z ktorých chceli anubitov vytvoriť poslali späť na bežné práce.... až neskôr si všimli, že sa títo jedinci zmenili a izolovali ich... Či je to pravda? Kto vie.. teórií je viac, táto je najpravdepodobnejšia. Ale tiež nemusí byť pravdivá.

Executor: Aké schopnosti sa do arrivizmu radia?
Valdyr: Počas svojho skúmania som zistil, že "schopnosti" arrivistu sú veľmi ovplyvnené jeho vnímaním sveta. Iste si pamätáš, ako som ti hovoril o základných schopnostiach, ktoré badať u všetkých, no ďalším skúmaním som zistil, že to nie je úplne pravda. Takže čo môžem dnes s určitosťou povedať: Nie sú presne špecifikované schopnosti, ktoré má úplne každý arrivista... niekedy keď mali ucelenejšie učenie... teda strieborná mágia bola známa a relatívne ľahko "k mání" tak zrejme boli, no dnes väčšina arrivistov beznádejne tápa a to nehovorím o neprecitnutých arrivistoch, ktorých je odhadujem tak 90 percent z celkového počtu, za čo dnes môže spoločnosť a média a snaha ľudí byť "normálnym".
Takže aby som odpovedal, podľa toho čo viem. Ja sám mám silnú schopnosť sugescie, autosugescie, psychickú odolnosť. No z tých "zaujímavejších" je to využívanie energie na zvýšenie niektorých fyzických atribútov  ako je sila, rýchlosť, či teplota (najvyužívanejšie). Takže ako to uzavrieť? Jediné čo je isté je to, že arrivista je schopný niekedy až neuveriteľnej práce s energiou, akej práce to záleží len na jeho imaginácií a tom čo si sám vyberie a pestuje. Ja sám preferujem reálne využiteľné schopnosti a preto sa u mňa najviac rozvinuli.

Executor: Ako si tieto schopnosti u seba objavil? Čo si používal (najviac)?
Valdyr: Schopnosti som objavil celkom prirodzene.. prvá spomienka je asi z piatich rokov(?) zo škôlky, keď som zmenil teplotu svojho tela, aby som simuloval chorobu, lebo som chcel ísť domov.  A inak by učiteľka v škôlke nezavolala mame, aby po mňa prišla... Bolo to podvedomé, chcené -netušil som ako som to spravil, bola to len silná túžba. Dlho (až do 12 rokov) som si myslel, že tieto veci vie úplne každý, aj keď sa mi občas stávalo, že keď som čosi podobné spomenul, ľudia na mňa pozerali ako na idiota. Až v 12-tich som precitol, teda som prešiel "pocitom" či myšlienkou a hlavne pochopením, že niektoré veci čo viem, nie sú úplne normálne. Najviac som arrivizmus využíval v bojových športoch. A ktoré? Asi zvyšovanie odolnosti, sily, rýchlosti a "tlmenie bolesti" -hoc toto nie je úplne správny názov. Okrem toho často zmenu teploty (najmä ohrievanie sa). Chladenie, priznám sa, mi tak dobre nejde... ale to zrejme preto, že teplo ma vie naozaj zle naladiť a kaziť moje sústredenie...

Executor: Aké boli ďalšie osobné skúsenosti? Ako sa arrivizmus prejavuje behom života?
Valdyr: Osobné skúsenosti... neviem čo presne myslíš. Ale ak samotné skúmanie, najzaujímavejším zistením asi bolo... že nie len človek musí byť arrivistom a teraz nepíšem o tzv. fantómoch teda astrálnych pomocníkoch arrivistov z doby nacizmu a stredoveku ale o bežných organizmoch. Raz som totiž našiel strom... ktorý mnoho košičanov pozná... ktorý je "arrivistom" teda energiu na rozdiel od iných stromov "nedodáva", naopak vám ju berie. Čo sa dá využiť v prospech človeka. V prípade záujmu môžem upresniť, ktorý je to strom.

Executor: Aké sú výhody a nevýhody, či riziká arrivizmu?
Valdyr: Výhody a nevýhody arrivizmu sú individuálne. Ja napíšem čisto svoj názor, neber to ani trocha ako univerzálne. Ak sa človek ako arrivista narodí, je prirodzene ťahaný k mágií. Ak precitne, skôr či neskôr sa k pravej mágií nejako dostane. Takže dá sa povedať že nevýhoda je, že nemáš až tak na výber... či chceš alebo nie, si súčasťou mágie a teda ak si precitol, nejako k nej prídeš... je to akoby obdoba toho, čo nazývajú osud. :) Niekedy bola v Golden Dawn skupina "lovcov arrivistov", ale pokiaľ viem, dnes už nič také nefunguje. Nevýhodou je aj to, že ako dieťa je človek prirodzene iný a tak môže mať problémy so spoločnosťou... buď problém sa zaradiť, alebo naopak ak začne používať niektoré svoje novonájdené vlastnosti (píšem skôr o veku v puberte) môže sa stať, že to celkom dobre nezvládne a niekto sa stane na ňom akoby závislý a podobné veci, toto je téma na naozaj dlhý článok sám o sebe... Umelý arrivista, teda mág, ktorý si túto cestu zvolil má nevýhodu pomalého napredovania... no zasa nenaskytá jeho výskum takmer žiadne iné nevýhody či riziká... ak postupuje obozretne samozrejme, všetkého veľa škodí, ak to s niečím preháňa, môže sa stať menej obľúbeným v spoločnosti a podobne...Riziká pre obeť arrivistu, ktorý sa sám stal arrivistom z vlastnej vôle a spolu so svojimi idiotskými kamarátmi sa bavia tým, že sa hrajú na upírov, naučia sa astrálne cestovať, prípadne úplne bežne vysávajú hromadne energiu nejakému jedincovi sú také, že postupne chradne, dokonca to môže znížiť jeho imunitu, životaschopnosť, schopnosť sústrediť sa, dokonca som čítal o prípade úmrtia po fatálnom odobratí vitálnej energie.

Executor: Ako na teba pôsobili iní arrivisti? Stretol si ich aj osobne? Ako si ich našiel?
Valdyr: Osobne som stretol len jedného arrivistu. Na webe viacerých o ktorých som to zistil až ja. Samozrejme pojem ktorý som zaviedol "arrivizmus" teda s dvoma "r" nepoznali. Obvykle si mysleli, že je to len preklep a myslím tým arivizmus, z ktorého som pri tvorbe pojmu vychádzal.
Arrivista ktorého som stretol osobne pôsobil hĺbavo. No to bol len prvý dojem. Bol relatívne plytký a využíval prevažne len "kradnutie" energie a pri otázke na iné schopnosti na mňa najprv nechápavo pozeral a potom si uvedomil, že žiadne nepestuje, hoc niektoré pozoroval. Čiže... ďalší príslušník "stratenej generácie arrivistov". Tí ktorých som stretol na webe boli prevažne mladí ľudia, ktorí precitli bez akéhokoľvek upozornenia a znalosti, čo sa s nimi deje (tak ako ja), ale nevedeli ani prísť na to ako zistiť, čo sa s nimi deje. Nečudo v dnešnom svete dezinformácií. No všetci sa ako tak venovali mágií. Našiel som ich tak, že som písal články a niektorí na ne reagovali s tým že sa im deje niečo podobné. A po popísaní ich symptómov mi bolo jasné, že sú arrivistami a precitnutými, ale nevedia čo s tým, pretože čo našli v knihách a na webe im nepomohlo (nečudo)...
Čo sa netýka ani jednej otázky, bádam poslednú dobu, že aj napriek môjmu nedostatku času na cvičenie schopností, ktoré niekedy až atrofujú sa niektoré moje pasívne schopnosti neúmerne rozširujú. Neviem, či som spomínal prečo sa niektorí arrivisti považujú za upírov, ale máme podobné vlastnosti ako upíri z rozprávok a príbehov... až na to že nepijeme krv a nemeníme sa hmotne na zvery, aj keď tu je istá paralela medzi totemovým zvieraťom a nami... ale k veci. Možno to robím sám a možno nie... skôr sa mi to zdá ako pasívna schopnosť, vekom sa úmerne zvyšuje moja schopnosť "charizmy" teda pôsobenie na druhé pohlavie alebo aj moje pohlavie homosexuálneho zamerania. :D Stále viac a viac priťahujem ľudí, ktorí by mohli o mňa mať záujem a stále viac je to skôr sexuálne ako citovo, aj keď majú pocit že niečo cítia... Momentálne tento jav skúmam, keďže na to je čas aj popri práci.

Executor: Hovoril si, že existujú aj arrivistické lóže. Ako na teba pôsobili?
Valdyr: K tomuto len málo... keď človek napíše niekde na medzinárodnom fóre niečo o arrivizme a zdá sa že sa vyzná, môže sa stať že ak nechá kontakt na seba, kontaktujú ho z niektorej anglickej alebo nemeckej "lóže" nazývané kovenmi... mne prídu trocha detinské, lebo je to prevažne pózerstvo na typ „som upír“... niektorí sa dokonca snažia piť krv... Tie vyspelejšie sa zasa cítia nadradene nad bežnými ľuďmi... pri tom bežný človek sa skúmaním mágie môže dostať oveľa ďalej, ako bežný arrivista... arrivisti majú sklon stagnovať a vyhrievať sa v predstave vlastnej dokonalosti... práve preto tá stagnácia... ak však nájdu niečo, čo ich zaujme, posúva ich to ďalej veľmi rýchlo... no ako píšem... to sa stáva málokedy... preto aj tieto lóže sú prevažne kratochvíľa a sebauspokojovanie (podľa mňa), nič pre človeka čo chce napredovať.

Executor: Aké sú typy arrivistov? Akí sú to precitnutí a neprecitnutí arrivisti? Čo je to precitnutie?
Valdyr: Takže... je to jedna z častí, ktorú stále sám skúmam. Samozrejme ako každé delenie, sú aj moje delenia umelé, teda si sám určujem, podľa čoho ich delím. Najlogickejšie mi príde delenie podľa toho, či arrivista precitol, alebo nie a druhé delenie podľa toho či je (už precitnutý) arrivista prirodzený alebo umelý. Umelým arrivistom treba chápať mága, ktorý sa naučil niektoré postupy, ktoré má prirodzený arrivista vrodené.
V prvom rade podľa toho čo som zistil, netreba chápať arrivistu ako niečo nedosiahnuteľné, aj keď sa tak človek nenarodil. Narodený arrivista má iba výhodu a to že mu idú niektoré nazvime ich procesy prirodzene. Ako odoberanie, odovzdávanie energie a podobne. Kdežto mág, ktorý sa rozhodol stať arrivistom, no nenarodil sa ako arrivista, sa musí naučiť konkrétne postupy ako danú činnosť prevádzať. Bežný narodený arrivista, ktorý veľmi svoje vlastnosti neskúma obvykle ani nevie popísať ako presne robí tú ktorú činnosť. Teda odoberá energiu ale ani nevie ako presne, nie je schopný tento proces popísať tak, aby ho vedel niekto napodobniť. Mág, ktorý sa stal arrivistom učením samozrejme musí postupy buď sám vymyslieť, alebo nejako získať "know how" ako na to... Asi toľko k typom. Nakreslené by to vyzeralo jednoducho. Podľa toho, či si uvedomuje svoj stav: 1) Precitnutý.  2) Neprecitnutý. Delenie precitnutých podľa toho, či sa tak narodil alebo nenarodil: 1) Prirodzený arrivista (narodený ako arrivista) a 2) umelý (naučený arrivista). 
Precitnutie - tak som nazval proces, ktorý prebehne približne v dobe puberty, keď si narodený arrivista uvedomí, resp. vyslovene spirituálne prežije pocit toho, že je iný a dokáže niečo, čo iní ľudia nie, že mu úplne prirodzene ide práca s energiou.
Ešte poznámka k pojmom a deleniam: Tieto procesy som si nazval sám... od pojmu arrivista cez delenie až po pojem precitnutie... dnes nie je k dispozícií žiadna celistvá literatúra o arrivistoch a teda som musel vytvárať pojmy delenia a podobne... samozrejme ale označujú reálne veci... v tvojich neskorších otázkach narazíme práve na problém pojmov a preto menšieho nepochopenia sa. :)

Executor: Kedy a ako si vytvoril pojem arrivista?
Valdyr: Pojem som vytvoril, pretože sa vyskytovali len pomenovania končiace len slovom „upír“, čo je nepresné. Ignoruje to ostatné využitia práce s energiou. Počas svojej puberty som pridal „r“ do slova arivista, ktoré opisuje prehnaného kariéristu.

Executor: Sú to neprecitnutí arrivisti, kto berie energiu iným nevedome, obzvlášť, ak sú starí a chorí. Počul som však o mnohých starých ľuďoch, čo vyslovene provokujú, akoby sa snažili práve o to vykoľajiť iných. Možno si poriadne nie sú vedomí ani toho, prečo tak robia...
Valdyr: Tieto prípady sú iba viditeľnejšie... lebo starí ľudia sú častejšie chorí a slabí... Ale robia to aj neprecitnutí arrivisti v bežnom veku... skoro vždy to sprevádzajú nepríjemné pocity a málokto má prítomnosť týchto ľudí rád. A áno, mladí aj starí neprecitnutí arrivisti sú často veľmi konfliktní alebo vyslovene zastrašujú a podobne a pri tom vôbec nevedia prečo to robia... no je to práve preto, že za život sa ich podvedomie naučilo že tak získajú energiu.... no sami si toho nie sú vedomí alebo len vo veľmi hrubých rysoch.

Executor: Počul si aj o iných zdedených schopnostiach ktoré nezapadajú do arrivizmu? Ja som počul niečo o vrodenom videní aury, to však nemuselo byť automaticky zdedené po predkoch.
Valdyr: Okrem arrivizmu som počul o dedení "vedenia", boli tzv. vedmy, ktoré veštili a údajne sa to dedilo... či je to pravda, neviem.. spoznal som jedno dievča, ktorej babka údajne veštila a ono samé má prorocké sny... takže asi toľko... a počul som aj o dedení citlivosti na energiu... teda že niekto vedel komunikovať s bytosťami, ktoré sú práve v inej astrálnej rovine alebo ich aspoň cítil a tak... ale to je mi ešte vzdialenejšie ako tie vedmy...

Executor: Napomáha dotyk pre napojenia sa na inú bytosť?
Valdyr: Napojenie sa dotykom na inú živú bytosť je bežná vec. Každý človek, ktorý sa "skontaktuje" s inou živou bytosťou je s ňou už navždy prepojený. Niekedy sa stáva že aj bežní ľudia si toto spojenie uvedomia. Arrivisti ho vedia využiť aj inak a to že zmenia tok energie v tomto spojení buď smerom k sebe alebo smerom ku skontaktovanej osobe. Skontaktovanie ale neprebehne ihneď a vždy, ak sa niekoho náhodne dotkneš. Je to proces ktorý chvíľu trvá... niečo podobné, ako keď sa začínaš učiť telekinézu.. tiež musíš predmet najprv skontaktovať. Rozdiel medzi kontaktovaním neživého predmetu a živého, je v tom, že kontakt s neživým predmetom sa postupne časom vytratí ak bol prerušený, kdežto ak sa skontaktuješ s niečím živým, spojenie sa nikdy úplne nestratí.

Executor: Aké sú príznaky toho, že bol niekto okradnutý o energiu?
Valdyr: Bežný človek, ak mu bolo odobraté malé množstvo energie, si nevšimne nič, dokonca ani únavu, takže príznaky ako také neexistujú. Pri väčšom množstve hovoria obete o únave, bolesti hlavy v oblasti zátylku. Môj názor je, že ak sa arrivista vedome napojí ódom na inú čakru, môže citlivejší človek cítiť nepríjemné pocity v oblasti, kde sa táto čakra nachádza, prípadne príjemné, ak nejde o odoberanie energie... tento jav využívam pri sexe a preto som vraj dobrý v posteli - podľa žien. :D A teda z toho vyplýva, že sú skôr badateľné príznaky toho, ak arrivista nekradne energiu, ale skôr ju dáva či ňou manipuluje iným spôsobom. Energia má mnoho podôb.

Executor: Dá sa energia čerpať z rastlín, stromov, či neživých predmetov? Zachytávajú predmety nejakú energetickú stopu? Čo o nej možno povedať?
Valdyr: Toto sú znova otázky na dlhšie. Spomeniem svoje názory a zistenia... Najprv áno, energia sa dá čerpať z rastlín, alebo neživých predmetov, do ktorých však predtým musela byť nejaká uložená. Je to už nejaký čas, čo som počul o Raslavkameni a jeho legende... Lenže som nevedel, že bývam tak blízko neho.. takže moja najbližšia výprava v bádaní tajov arrivizmu bude smerom na Abranovce k tomuto kameňu. Už som v KE našiel strom, ktorý sa správa ako arrivista (resp. podobne) a tento kameň podľa popisu má byť pre človeka, čo je arrivistom a skúma arrivizmus naozaj do hĺbky, niečím naozaj úžasným... skoro divom. :) Takže sa teším na ďalší výskum. Iba nedávno som totiž zistil, že Abranovce sú iba 12 km od PO.
Áno, predmety, ktorých sa dotýka živá bytosť zachytávajú energiu, rovnako sú schopné niektoré predmety energiu uchovať (niečo na spôsob termosky), neviem o úplne všetkých predmetoch... Mám dve teórie... buď ide už klasicky o materiál, alebo je to o tom, čo pre teba predmet znamená... Doterajšie skúsenosti podporujú skôr druhú teóriu aj keď som dlho zastával tú prvú... Pretože pre mňa boli kovy a iné minerály mystickejšie, zdali sa na uchovanie energie účinnejšie... avšak neskôr som zistil, že aj predmet vyrobený napr. z dreva či látky dokáže uchovať nejaké množstvo energie, tým lepšie, ak je z toho materiálu vyrobené niečo, čo pripomína nejaký druh nádoby, či niečo duté kde by sa dalo niečo uložiť alebo podobne... takže... momentálne som toho názoru že záleží na človeku do akého neživého predmetu dokáže energiu uložiť, nemusia to byť len kryštály a veci z ušľachtilých kovov. Samozrejme tým že sú kovy vodivé, pomáha to mysli mága ktorý energiu ukladá, aby si udržal v hlave "rituál" teda myšlienku toho, že do predmetu energiu vkladá a tým je to preňho ľahšie, ako by ju vkladať napríklad do mŕtveho dreva alebo podobne... 
Samotné zachytávanie energetickej stopy predmetmi je tak isto stále predmetom môjho skúmania... ak niekomu dáme predmet, v sprievode s nejakou emóciou napr. láskou zanecháme na ňom svoju stopu silnejšiu, ako keby sme ho len chvíľu držali... rovnako ak predmet dlhodobo nosíme pri sebe... ako to prebieha konkrétne ešte bohužiaľ neviem. Momentálne to však nie je moja priorita.

Executor: Je každý človek energeticky vnímaný inak? Rozprával si mi o tom, že každý arrivista vníma energiu inak, a o promiskuitnej žene, ktorá ti „smrdela“, kým iné, podobné, si nevnímal takto. Zrejme to teda nebolo predsudkom voči nej. Ako je to s vnímaním energie na základe morálky či nálady nositeľa alebo našej reprezentácie týchto atribútov?
Valdyr: Toto je veľmi ťažká otázka, pretože žiaden arrivista ktorého som stretol, nebol na takej úrovni, aby energiu vnímal bez nejakého silnejšieho sústredenia... Takže píšem naozaj len o sebe... Energiu vnímam ako vôňu resp. ako chuť. Ono sa to zlieva... myslím že je to ale dôsledok mňa samého... pretože pre mňa je čuch viac využívaný zmysel...asi tretí po zraku a sluchu... No nie menej podstatný... Ľudí často hodnotím z veľkej časti ním... Takže to, že vnímam energiu ako vôňu a trocha aj ako chuť je zrejme dôsledok interpretácie môjho mozgu zvyknutého pomocou tohto zmyslu hodnotiť podnety. Prečo pre mňa bola jedna štetka smradľavejšia, ako iné neviem... tak som jej energiu vnímal, viem len to, že dievčatá ktoré často striedajú partnerov majú často energiu nepríjemnú... ale nezáleží to na intenzite striedania... neprišiel som však na to, na čom konkrétne.. takže mám len ten jeden postreh, že sú často "smradľavé". Môže to byť spôsobené napríklad miešaním energie pri sexe... tam sa jej miesi veľa a tým, že striedajú veľa partnerov na nich možno ostáva veľa stôp a teda z toho vznikne akýsi energetický odpad, ale to ma len tak teraz napadlo... je to naozaj len vyslovená myšlienka.

Executor: Aká je obrana proti energetickému vysávaniu? Ako prebieha boj dvoch arrivistov o energiu?
Valdyr: Obrana proti uberaniu energie by mala byť rozdelená pre laikov... teda ako sa bráni bežný človek a potom pre arrivistov. U arrivistov je to o kreativite... je to boj dvoch myslí... silnejšia vyhráva.. samozrejme ktorákoľvek strana ho môže kedykoľvek ukončiť... ale to by asi neurobil ani jeden.. arrivisti (hlavne narodení) sú od prírody súťaživí a bojovní, nemyslím, že by nejaký z boja ušiel. V boji sa dá využiť naozaj všetko... imaginácia, schopnosti, vôľa, a dokonca aj verbálny boj či až fyzický. Záleží na tom kam to zájde... Pre laikov je obrana iná... ak si uvedomia, že sú nejako "vyžieraní" a nevedia ako, musia najprv zistiť ako... môže to byť tzv. fantóm, takže to nerobí priamo arrivista, môže to robiť arrivista ktorý astrálne cestuje, môže to robiť arrivista na diaľku s ktorým sa osoba kontaktovala, alebo to robí arrivista v blízkosti danej osoby... vždy je princíp obrany rovnaký... uvedomiť si spojenie... imaginovať ho a nejakým spôsobom ho imagináciou prerušiť.... To znamená... uvedomím si na akú čakru je arrivista napojený, imaginujem toto spojenie napr. ako prúd svetla (to je individuálne - čo je pre človeka ľahšie) a potom imaginujem, ako ho preruším nejakým efektívnym spôsobom napríklad ak je to prúd svetla tak imaginujem ako ho pretne neprechodná stena tmy (tieňa). Tak sa spojenie preruší. Výnimka je ak človeku odoberá energiu fantóm (pre teba je to vlastne larva), s ním sa treba vysporiadať ako s klasickou larvou, pretože fantóm žije z energie ktorú ti odoberá a žije tak dlho kým to robí. Odoberá keď si najzraniteľnejší (spánok, slabá psychika) a teda jednoduché prerušenie odoberania nepomôže, lebo on sa vráti.

Executor: Ako je to so psychickým zlomením obete pri vysávaní energie?
Valdyr: Napojiť sa na obeť vieš vždy, nech je v akomkoľvek rozpoložení, ale bežnému aj silnejšiemu arrivistovi treba najprv obeť psychicky zlomiť, aby mohol beztrestne odoberať jej energiu priamo. Prípadne to robí počas spánku, keď sa obeť nevie brániť. Psychicky zlomiť ale neznamená, že musíš z človeka urobiť trosku..úplne stačí niečo, čo obeť oslabí. Každá negatívna emócia spôsobí oslabenie bojaschopnosti psychiky obete. Teda ju stačí nahnevať, rozplakať, znervózniť, vyvolať u nej strach... každá negatívna emócia otvorí dvere arrivistovi. Čím mocnejší je arrivista vo vlastnosti odoberania, tým menšie vykoľajenie obete potrebuje, aby jej mohol energiu brať, samozrejme nedobrovoľne. Ak k tomu obeť sama zvolí, nie je potrebné ju "lámať".
  
Executor: Čo povieš o energetickom spojení zvanom ód?
Valdyr: To si napísal dosť všeobecne... Ód je téma možno aj na jednu knihu, netvrdím, že som práve ja naň odborník aj keď ho využívam... ale toto je fakt na dlho. Konkrétne v arrivizme sa využíva na nadviazanie spojenia s osobou, s ktorou ešte nie si spojený. Je to mne jediný známy spôsob ako nadviazať spojenie na diaľku... Robí sa pomocou imaginácie ale stojí veľa energie... Napojenie tiež prebieha imagináciou a myslím že je ho schopný každý, napr. najznámejší sú mnísi (takí tí z Tibetu), ide už len o to ako toto spojenie využiješ, arrivisti na dávanie alebo branie energie.

Executor: K osmóze. Už si mi vysvetľoval niečo o obmedzení čerpania, akoby každý mal svoje úložisko na energiu, teda nemôže načerpať viac, ako mu úložisko dovoľuje. Pre ktoré typy čerpania to platí?
Valdyr: Jasné... presne to som písal...Ale tento konkrétny druh "osmózy" som spomínal pri arrivistoch čo neprecitli... čo nevedia že sú arrivisti a teda nevedia vedome čerpať energiu.. vysvetľoval som tým, ako je možné že aj napriek tomu že o tom nevedia ťa vyžerú... je to práve týmto javom... ale ako si spomínal, čím viac sa sami naplnia tým ťažšie to ide... teda nie sú až tak nebezpeční, ale sú otravnejší...Obmedzené je čerpanie práve kapacitou - koľko energie si sám schopný poňať... samozrejme ak ju rovno vypúšťaš a čerpáš ďalej, tak nie ale to nemalo zmysel samo o sebe. :D Je jedno pre ktorý typ.. vždy ak čerpáš, ideš len do maxima svojej kapacity.. niekto ho má tak malé, že si to druhý ani nevšimne a už je po tom...

Executor: Čo vieš o zvierati, ktoré opisujú ľudia so zážitkami vysávania energie v noci, ktoré im sedí na hrudi a tlačí ich? Možno sa mýlim, no nie je to náhodou larválna mágia?
Valdyr: Tu sa zasa dostávame k útokom. Astrálne cestujúci arrivista v podobe tzv. "mory" môže spôsobovať tento jav, ale taký istý jav a pocity spôsobuje aj spomínaný fantóm. Teda... v iných odvetviach mágie nazývaný larva. Je síce podľa mňa trocha vyspelejší ale prakticky je to len program, vytvorený energiou... naprogramuješ energiu na to, aby niečo robila. Arrivistický fantóm je obvykle podoba arrivistu resp. jeho totemového zvieraťa (alebo niečoho podobného), tento fantóm má jediný účel. Ublížiť... žije z energie obete... aby existoval dopĺňa si energiu priamo z obete a tým sa drží pri živote... je ako vírus v PC... útočí keď je systém najzraniteľnejší a v tých miestach... môže mať aj bočné funkcie... spôsobovať nepríjemné zážitky, zlé pocity a podobne... ale v zásade som počul len o tých čo sajú energiu.

Executor: Nestalo sa niekedy, že pri spánku bol videný príjemný fantóm, či fantóm dopĺňajúci energiu?
Valdyr: Neviem o takom prípade a samé o sebe je to vlastne na nič... zober si že fantóm žije z energie hostiteľa.. de facto ak energiu odovzdá, hneď zaniká. Dalo by sa to... ale bolo by to krátke a nikto by si to asi nevšimol. :D

Executor: Aká je spojitosť používania dychu pre prácu s energiou?
Valdyr: Naučiť sa správne dýchať a celkovo využívanie dychu je spolu s cvičením imaginácie úplne základný kameň práce s energiou. Bez týchto dvoch vecí sa v práci s čistou živočíšnou energiou nikam nepohneš.

Executor: Nesmerujú niektoré praktiky ako sú Chi Kung, alebo Tai Chi práve k takým schopnostiam, aké majú arrivisti? Totiž ľudia sa im venujúci niekedy hlásia zlepšenie intuície, či dokonca telepatiu.
Valdyr: Samozrejme logické bojové umenia, teda všetky okrem silových ako sú box a podobne, skôr či neskôr dotlačia človeka k využívaniu energie... pomocou nich ide ľahšie pochopiť prúdenie energie telom a po jeho pochopení sa dá toto prezretie využiť aj v boji... Napríklad japonský šerm je založený prevažne na energii... teda mečom sa menej bráni, a viac sa využíva energia na intuitívne pohyby.

Executor: Súhlasíš s tým, že "kam ide pozornosť, tam ide energia"? Totiž snažiť sa niečo cítiť vo vlastnom tele, respektíve presúvať ním vedomie je v mojom prípade podobné pocitu vánku, ale vo vnútri, pod povrchom.
Valdyr: No k tejto otázke... aj súhlasím aj nie... ako u koho... v globále áno. U cvičených ľudí áno, s pevnejšou vôľou sa vedia zamerať na myšlienku/časť tela.

Executor: Aké techniky sú podľa teba vhodnými nadstavbami na prácu s energiou? Hovorilo sa v spojitosti s týmto hlavne o nabíjaní predmetov.
Valdyr: Celá mágia stojí na sile myšlienky... myšlienka je vlastne energia "skutá do určitej podoby" teda celá mágia stojí na energii... Takže sa nedá určiť, čo je najvhodnejšia nadstavba pre prácu s energiou. Ak spomínaš nabíjanie predmetov, áno je to vysoko využiteľné odvetvie... no práca s energiou sa dá kombinovať naozaj so všetkým... v bežnom živote sa dobre využíva s klasickými fyzickými činnosťami... bojové umenia, cvičenie, proste energiu využívaš na zdokonalenie tela a jeho činností. Z rôznej literatúry vieme že už v staroveku ju ľudia využívali práve na to... samozrejme okrem iného. Pretože je to najpraktickejšie využitie pre bežného človeka.

Executor: Skúšal si už niekedy použiť sugesciu cez elektronické média?
Valdyr: Sugescia má mnoho stupňov. Elektronické média, či iné média využívajú primitívnu sugesciu, a ani arrivista inú nemôže cez tieto média... tú pozná každý kto sa trocha sugesciou zaoberal.. vychádza vždy z apelu na základné spoločenské "pravdy" ktoré sú nám vštepované od mala ako kult dokonalého tela a podobne... využíva sa najmä ako podprahová reklama... Najlepší príklad sú články na nete, kde píšu akože všeobecne o zdravej výžive... neuvádzajú žiadnu konkrétnu značku ani nič podobné, len píšu napr. o bio alebo raw strave a potom keď kliknete na iný článok "náhodou" sa ti vyhodí na boku reklama na raw tyčinky alebo bio jedlo... tieto články sú podporované priamo výrobcami a dnes to robia všetky portály ktoré sú hojne navštevované, detto v časopisoch píšu článok o nejakej technologickej novinke ale všeobecne bez značiek, dokonca nemusia písať konkrétne o nej stačí že je to príbeh ale poviedka o nejakom frajerovi čo balí baby a on tam spomenie že baba sa chytila na bavorské auto a o pár strán ďalej v tom časopise bude reklama na bavoro...Lenže nazval som to primitívnou sugesciou lebo využíva len správanie ľudského mozgu nie energiu ako takú... samozrejme arrivisti využívajú aj túto, najmä ak je to cez net lebo iná cez net nefunguje... Okrem toho tento typ "skrytej reklamy" či už je to na výrobok alebo keď ju využíva človek pre seba už funguje málo pretože ľudské mysle sú jej denne toľko krát vystavované, že je stále viac jedincov na tento spôsob imúnny.

Executor: Máš nejaké domnienky o väzbe medzi mŕtvym telom a éterickým? Ak sa zachováva hmotné telo, môže to niečo povedať o nehmotnom? A čo spomínaná väzba energie na krv, ktorú predpokladali v mágii či náboženstvách?
Valdyr: Väčšina arrivistov uznáva aspoň dnes teóriu že sú tri telá... Hmotné, mentálne a astrálne... práve tento jav nám dovoľuje manipulovať s energiou... cez podnety z hmotného tela sú prenášané v reálnom čase pomocou mentálneho tela (existuje len v imaginácií) do astrálneho... Teda ak by som bol schopný túto väzbu pre nejaký jav prerušiť, môže mi to pomôcť napr. pri havárií... ak si človek mentálne neprizná, že ho prerazil kus kovu, astrálne telo nepocíti následky poškodenia fyzického tela a neumiera... Najznámejší prípad bol prípad druidov na ostrove pri Walese, počas Cézarovho ťaženia... vojaci mu po vyvraždení druidov oznámili, že ich museli zabiť dva krát, pretože po prvom prebodnutí akoby vstali z mŕtvych... Dnes vieme že druidi využívali práve mentálne telo na kontakt s astrálnym. Egypťania verili, že ak ich hmotné telo nezhnije, ich astrálne telo ostane pripútané k zemi akoby odrazom a teda sa budú môcť vrátiť... no ja som sa nad tým nejako extra nezamýšľal... pre arrivistu je jedno či je v tele alebo nie, svoju prácu s energiou využíva v oboch prípadoch rovnako.
Krv je mediátor pri presune energie... tak isto ako je krvou Zeme voda a podzemné prúdy presúvajú haldy energie pod jej povrchom a vytvárajú silové energetické polia a zóny, krv v ľudskom tele pomáha presunu energie... takže okrem správneho dýchania a imaginácie je treba ešte krv. :) Je už na zamyslenie každého prečo sú krvné bunky nepravé bunky bez jadra a či jediný dôvod prečo obsahujú toľko železa je len presun kyslíka... ja som si istý jednou vecou.... krv mi veľmi pomáha pri presune energie.

Executor: Hovoril si mi o zvláštnom type ľudí vyžarujúcich pozitívnu energiu. Čím sú charakteristickí? 
Valdyr: Tzv. slnká nevyžarujú pozitívnu energiu, len vyžarujú energiu... my sa cítime pri nich dobre, lebo je jej veľa. :) Sú to ľudia, ktorí majú neustále superdopĺňanie energie.. mám podozrenie, že sú to zároveň to isté, čo nazývame indigovými deťmi, ale ešte to nemám potvrdené... Mätie ma fakt, že indigové deti sa tak vraj rodia, ale slnkom sa človek môže stať aj počas života...
  
Executor: Aké sú analógie arrivistov voči mytologickým či popkultúrnym upírom?
Valdyr: Analógií je mnoho... preto sa mnoho arrivistov vydáva za upírov. Väčšina arrivistov bez ohľadu na fyzický zjav býva príťažlivejšia pre druhé pohlavie, potom je tu sugescia... väčšina arrivistov tak isto vie zvýšiť niektoré fyzické atribúty na dobu určitú, teda ako je sila a podobne, a teda sa to tiež podobá. Tak isto sme v úzkom spojení so svojím "vnútorným zvieraťom" ako boli upíry v rozprávkach, akurát sa naň nevieme meniť ako Drakula. :) A samozrejme nesmieme zabúdať na fakt že sa arrivista napája na životodarnú energiu obete, čo je analógia satia krvi.

***
Veľká vďaka Valdyrovi za tento obsiahly rozhovor!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Komentáre sa objavia po schválení moderátorom.