nedeľa 26. júna 2016

Perličky snových denníkov 2014-2015

Za roky 2014 a 2015 som zaznamenal veľmi málo snov, ktoré chcem zverejniť. Preto ich dávam do článku spolu. Celkový počet snov bol tiež menší, keďže som sa na sny prestával sústrediť. Zapísané boli predovšetkým sny so slabým náznakom predpovede budúcnosti a popravde tiež sny s erotickými motívmi (v ich prípade je možné aj to, že odrazu ich bolo „opticky“ mnoho, pretože roky predtým som ich nezapisoval). Ostatné kategórie boli skoro prázdne. Uvádzam tu hlavne sny z kategórie AkožeProrocké. Už názov kategórie naznačuje, že ich sám nepovažujem za nejaké zázraky, ich zhoda s realitou je len drobná, alebo symbolická. Považujem však za užitočné uviesť ich aspoň ako ukážkové príklady.
***
Rok 2014

Na 5.1.
Ležím v posteli umiestnenej v parku. Vôbec mi nie je zima. To územie je moje, stromy majú žlté lístie a sú mohutné. V diaľke vidím nemocnicu od ktorej ma delí rieka a rušná cesta. Cítim, akoby toto miesto bolo mojím bezpečným domovom, hoci pod holým nebom. Mám chuť to sfotiť.
Na 13.1.
Som v tranze a dezorientovaný, ale vedomý si seba. Oči akoby pootvorené vidia stenu. Tranz využívam a predstavujem si, že píšem text svojho želania ako realitu. Toto „defixiones“ aj vidím, ale písala ho myseľ, nie ruka. Spoľahlivosti tohto tranzu som veril, zapôsobil na mňa.
Na 24.5. #vtipný
Dovolal som sa nejakému operátorovi, možno v call centre. On je z toho totálne hotový, pretože jeho prácou je telefonovať ľuďom, keď je iniciátorom on. Na opačný postup nie je zvyknutý. Vraj som prvý za rok, ktorý zavolal jemu.
Na 20.6. #vtipný
Naháňajú ma tučné zombie, ja sa oháňam kusom mäsa. Asi to nie je celkom ideálne a logické.
Na 2.7. #AkožeProrocký
Uspel som v skúške, na ktorú som bol pripravený zle.
Na ďalší deň som zistil, že sa to splnilo. Bolo mi síce povedané, že to „mám z krku“, ale neveril som tomu.

Na 24.9. #horor
Roslinová zo seriálu Battlestar Galactica je rozsekaná na kusy, jej telo bolo poistkou v biologickej vojne. Ale žije a nejakým druhým zrakom vnímam, že jej povaha, podstata je odporná, cudzia, mimozemská. Javí sa mi ako niečo z hlúpeho filmu The Species. Pri nej je mladší muž, ktorý s ňou mal dlhé roky pomer. Jeho perspektívu zaujímam ja a ležím na nej chrbtom. Neviem, či niekto iný, alebo sám som si dal do tela 3 ihly s hadičkami. Bytosť odo mňa chce krv. Zobudil som sa zrejme ešte pred odsatím, ale nepríjemný pocit mi ostal aj po zobudení.
Na 26.9. #AkožeProrocký
Známa mi neutrálne hovorí, že vzťah sa jej kazí, asi sa rozíde s priateľom. Ten rozhovor zrejme prebehol v aute.
Počas ďalšieho dňa v realite mi iná známa povedala, že veľmi znepokojila svojho partnera, až sa s ňou chcel rozísť. Teda motív rozchodu tam bol rovnaký. Skepticky sa dá povedať, že šlo o náhodu.
Na 17.12. #AkožeProrocký
O. ma v maile volal na silvestrovskú chatu.
V realite ďalšieho dňa mi člen rodiny počas večera povedal, že je pozvaný na silvestrovskú chatu (čo je u neho veľmi neobvyklé). Motív je zhodný, hoci osoba bola vymenená.

Rok 2015

Na 5.1. #lucídny
Vidím svojho zosnulého príbuzného, ktorý už neprejavuje znaky minulej choroby. Pýtam sa ho, či som mŕtvy. Hovorí mi, že nie. Som si vedomý, že ide o sen a snažím sa tam udržať. Cítim, že sa mi udržať nepodarí, ale je to dlhšie ako bývalo.
Na 14.1. #vtipný
V mojej bráne je bezdomovec, ktorému poviem, aby ostal v prednej časti brány (v realite už nie je oddelená, v sne bola). On ma chce udrieť kusom kovu. Ja utečiem výťahom, chcem ísť domov po meč. Keď som hore, vidím chodby s malými lekárničkami. Viem, že nastala nejaká apokalypsa. Vidím mladú zdravotnú sestričku v károvanej sukni, ktorej ponúknem orálny sex. Ona sa vyhovorí na plno povinností spojených s apokalypsou. Druhá a ešte krajšia ma ale neodmietne. A tak v pokore pokľakám pred žieňa, ktoré je aj v dobe apokalypsy požehnané správnou  pracovnou morálkou.
Na 6.2. #AkožeProrocký
Neznámy chlap sa mi vnucuje, že ma niečo z mágie naučí, ak mu zaplatím.
Deň na to mi internetová známosť píše, že by za sňatie kliatby (o ktorej verí, že ju má na sebe) by aj zaplatila.
Na 11.2. #AkožeProrocký
Deti hádžu okolo mňa snehové gule, zasiahol ma len sneh čo z nich odpadol.
V realite deň po tom: G. po mne hádzala servítky v balíku a celkom sa aj trafila. Teda šlo o mäkký, prevažne biely predmet (mimo obalu), ktorý mi nemohol ublížiť. V tomto istá zhoda oproti snu je.
Na 16.2. #AkožeProrocký #vtipný
Jem veľkú bagetu, má asi 70 centimetrov. Potom prichádza trolejbus. Vonku prší a z nejakého dôvodu ľudia ponechávali na chodníkoch svoje peňaženky.
Jediná zhoda s realitou bola v tom, že cez deň som počul použité slovo „bagetalizovať“, ktoré som predtým nepočul hádam pol roka.

Na 6.4.
Kuriozita: Minimálne 4-krát, no skôr 5 až 6-krát sa mi opakoval sen, že sa starší mobil s tlačidlami (ale aj internetom, ktorý v realite nemal) snažím spojazdniť. Pred opakovaním som sa zobúdzal – tam je problém rozpoznať, či nešlo iba o falošné zobudenia. A zrejme nejde len o chybu zápisu, možno som ani vtedy poriadne nevedel, ktoré prebudenia boli skutočné, keďže sa celá situácia opakovania niekoľkokrát.  
Na 9.4. #vtipný
Špagety sa na mňa 2-krát vztýčili do bojovej pózy. Znie to vtipne, no vtedy mi veľmi odľahlo, že šlo len o sen. Zrejme bolo špagetové monštrum zo všetkého toho oklamávania nepriateľov už samo zmätené. :)
Na 10.4.
Sledujem mesto na divokom západe, hrozí mu vojna. Obyvatelia si tak oficiálnou udalosťou chcú prosíkaním nakloniť mladé dievča (zrejme indiánku) s nejakou mocou. Je to od nich pokrytecké, pretože mnohí ju odsudzovali a neželali jej nič dobré, hlavne jej rovesníčky. Tie sa zrazu pretvarujú o tom, ako ju majú rady... keď niečo potrebujú. Ona sa zrejme prikláňa k tomu dostať ich z kaše.
Po zobudení dosť rozmýšľam, až meditujem nad tým, ako by som osobu zvyknutú pomáhať neprajníkom a nemyslieť na seba mohol presvedčil, aby sa znormalizovala a zachránila v prvom rade seba.
Na 11.4. #AkožeProrocký
Vidím loziť dva kliešte po záclone. Potom sa holub chcel dostať cez okno dnu a za ním mnoho ďalších holubov. Chytím ho do ruky a chcem vyhodiť.
Cez deň mi V. hovorila o kliešťoch na jej psovi. M. mi zas spomenul, že jastrab si sadol na balkón pol metra od neho, teda sa riadne pomýlil. Teda ide o približnú zhodu v druhoch zvierat s ktorými mi iní ľudia rozprávali historky.
Na 26.4. #AkožeProrocký
Mám nejaký nepríjemný pocit v kvôli téme posadnutia, asi v nejakej súvislosti so seriálom Vikings.
V realite: nadviazal som nový kontakt zaoberajúci sa okultizmom a posadnutie som mu spomenul ako riziko.

Na 14.5. #AkožeProrocký
Na ulici po sebe s nejakým dievčaťom strieľame z hračkárskych pištolí podobných značke Nerf.
V realite sa potom prihodilo, že nepohodol s kamarátkou, čo nebolo až tak vážne. Na čo som teda chcel upozorniť týmto zápisom je, že prorocký sen môže mať symbolickú podobu.  
Na 6.7. #AkožeProrocký
Dostal som darom 4 knihy, každú v cene 5 €.
Realita 9.7. bola taká, že som dostal od rodiny iba návrh na kúpu 4 kníh, ale chcel som len 2 z nich. Boli lacnejšie, keďže šlo o dvojjazyčne vydané poviedky.
Na 2.9. #AkožeProrocký
Úplne zreteľne počujem pesničku Don’t Cry od Guns N‘ Roses.
Večer, pri verejnej diskusii sa rozplakala žena, kvôli spomienke na odmietavé správanie svojich detí.
Na 4.10.
Mladý žid sa v dobe vojny, totality priznal ku svojej identite. Spravil to len preto, aby mohol vidieť rodinu, hoci vedel že sa tým odsúdil na smrť.
Na 11.10. #lucídny
Cítil som sa inak, ako v realite, teda som vedel že sa nenachádzam v bežnom svete. Som vo vnútri jednej známej, ale zmodernizovanej brány. Naľavo sa zhovárajú traja chalani a pred sebou mám uličku, kde na stene je sigilum. Kráčal som touto chodbou. Po seknutí som sa zrazu ocitol v miestnosti, ktorá mala isté prvky ambulancie. Najprv som si sadol, potom šiel k umývadlu. Povzbudzoval som sa, aby som sa v sne udržal čo najdlhšie. Miestami som sa cítil príjemne, čo sa predtým nestávalo (naopak, v LD mi bývalo mdlo, točila sa mi hlava a podobne). Neustál som to a veľmi rýchlo sa prebudil. Celý sen mal asi 20 sekúnd.

Na 11.11. #prorocký
Zisťujem, že na známej stránke je spomenuté sídlisko, ktoré poznám.
Deň po sne som skúsil vyhľadávanie a zisti, že istým spôsobom to funguje. Šlo o informáciu bežne nedostupnú, no predsa Google časť úryvku zobrazil. Keďže danú stránku poznám dobre, túto informáciu som rozhodne mohol mať v podvedomí. Avšak nerozumiem potom prečo, z akého dôvodu sa zrazu aktivovala?
Na 30.11.
Idem v autobuse niekam na juh a buď zle vystúpim, alebo to bol iný autobus, akým som chcel ísť. Ocitol som sa v malom meste nazvanom Turčianske Kostoľany. Prejdem cez záhrady nejakých priateľských ľudí a nájdem zámok (či sú dokonca 2?). Zisťujem, že je to veľmi blízko domova, no doteraz som o tom nikdy nepočul. Mesto je plné šermiarov, aj žien. Majú vtipného učiteľa. Cítim, že medzi nimi by sa dali nájsť priatelia. Tiež cítim oslobodzujúci pocit okolitého leta. Tento sen ovplyvnil moju náladu, doobedu som sa cítil veľmi spokojne.
Je to uspokojivý príklad veľmi príjemnej letnej atmosféry a spokojnosti, ktorú som v snoch zažil niekoľkokrát. Pritom je mojou domnienkou, že takéto sny mohli byť stimulované reálnym slnkom (hoci tento sen bol novembrový) a teda sa odohrávajú väčšinou neskoré ráno, keď nepotrebujete vstávať skoro.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Komentáre sa objavia po schválení moderátorom.